Enneagram (EIK) coaching

plaatje enneagramDe EIK methode is ontwikkeld door Willem Jan van de Wetering en Roy Martina en EIK staat voor Enneagram Integratie Kunde. Deze therapie is een combinatie van het Enneagram met diverse andere methoden en is gericht op het snel opsporen van emotionele blokkades.

Het enneagram (zie enneagram) is een prachtig instrument voor bewustwording van gedrag en (vaak onbewuste) patronen. Door middel van een aantal simpele vragen is vaak al te ontdekken voor welk gedrag (welk type) je de voorkeur hebt. Echter de voordelen van dat type zijn ook vaak meteen de valkuilen. Het type met karaktertrekken waar je “niet zo veel mee hebt” is heel interessant want dat type kan je juist veel leren over jezelf.
masker

Met EIK coaching ontdek je dat je geen type bent maar eigenlijk een rol speelt, een masker draagt… Je (vaak onbewuste) angsten en overtuigingen houden je in je patroon. Als je dat patroon gaat doorzien en jij je masker afzet hoef je geen rol meer te spelen en ontdek je hoe mooi je bent en eigenlijk alles bent.

Ik beschrijf de enneagramtypen wel eens als lichtjes. Sommige lichtjes branden (te) fel, sommigen flikkeren, geven maar weinig licht of branden helemaal niet. In mijn sessies laat ik je ervaren hoe je alle lichtjes kunt laten branden waardoor voelen, denken en doen in balans kunnen komen. Klik hier voor meer informatie over de EIK methode.

Voor als het (l)even tegenzit