Gezins- en Kindercoaching

zaadjes1

Voor als het (l)even tegenzit

Bij Gezins- en Kindercoaching maak ik gebruik van de Reversie Methode® die ontwikkeld is door Sylvia Leegwater van Dreamchild (www.dreamchild.nl)

De Reversie Methode® is bedoeld voor ouders die tegen problemen met hun kind aanlopen en op zoek willen naar manieren om hier mee om te gaan. Bij deze methode wordt (meestal) met de ouders gewerkt zodat er voor het kind weer een veilige omgeving kan ontstaan waarin het zichzelf kan ontwikkelen in een tempo dat bij het kind past.

Heel vaak gebeurt het dat het kind juist dat gedrag vertoont of dat hem/haar juist datgene overkomt waartegen wij ons kind hadden willen beschermen. Het kind spiegelt vaak iets (een angst of oude pijn) van de ouder(s). Het kind raakt dus iets van de ouder. Vaak gaat het om iets uit het verleden waarvan de pijn niet verwerkt en/of geheeld is. Als de ouder die oude pijn heelt, verandert de energie waardoor het kind mee verandert.  Door bewustwording wordt ervoor gezorgd dat de ouder op een andere (ontspannen) manier naar zijn kind kan kijken. Ik begeleid de ouder hierin op liefdevolle wijze. Je geeft je kind en jezelf hiermee een groot cadeau.
De Reversie Methode® maakt o.a. gebruik van de twaalf kernverlangens en het enneagram. (zie behandelmethoden)Bordje Dreamchild