Wat zegt men over mij / cliëntervaringen

zaadjes1

Voor als het (l)even tegenzit

Marije “Iemand vertrouwen is moeilijk, iemand je vertrouwen geven was voor mij weliswaar nog veel moeilijker. Bij de eerste ontmoeting met Lieneke wist ik dat het vertrouwen er was . Heel bijzonder!  Ik  durfde daarom ook de stap te nemen en mij zelf toe te laten sessies bij Lieneke te volgen. Ontzettend spannend en zelfs een beetje eng. Maar haar eerlijkheid, doortastendheid en rust heeft mij doen beseffen dat ik mag zijn wie ik ben , het verleden te laten zoals het is zonder dat ik daar dagelijks de pijn van ondervind, meer te genieten van het leven en vooral niet zo streng en liever voor mij zelf te zijn.  Het voelde als een soort bevrijding. Ook haar eigen ervaringen deden mij goed een soort van herkenning. Ik voel mij krachtiger, mondiger en steviger in mijn schoenen staan. Lieneke DANK JE WEL wat ben ik blij dat ik deze stap heb durven nemen.”

Sarah “Toen ik, net dertig, vast liep in het leven en me ongelukkig voelde, kwam Lieneke op mijn pad. Ik wist dat ik ongelukkig was, maar ik wist niet goed waarom. De stap om hulp te zoeken was voor mij een grote stap, maar bij Lieneke voelde ik mij meteen op mijn gemak. Ze voelt aan waar je behoefte aan hebt, wat bij jou past, en past de coaching daar op aan. Voor een nuchter iemand als ik kunnen sommige dingen wat zweverig voelen. Maar door het vertrouwen dat Lieneke geeft, kostte het mij geen enkele moeite om me daarvoor open te stellen.
Lieneke leerde me mezelf kennen. Door de loop van het leven was ik er erg goed in geworden alles te rationaliseren, streng te zijn voor mezelf, opstaan en weer doorgaan. Van veel wat ik deed was ik mij ook totaal niet bewust. Lieneke heeft me bewustwording gebracht, me laten inzien hoe belangrijk het is om gevoelens toe te laten en die aandacht te geven. Lief te zijn voor jezelf, het leuk hebben met jezelf en te mogen dromen van jezelf.
Met de hulp van Lieneke sta ik luchtiger in het leven. Het is niet meer zwaar, ik ben niet meer zo ontzettend dwingend voor mezelf, ik heb er weer plezier in. Lieneke heeft ervoor gezorgd dat het eerste dat me te binnen schiet als ik terugdenk aan dat moment dat ik haar belde om een afspraak te maken, is dat ik trots ben op mezelf, trots dat ík toen die stap heb durven zetten.
Dat Lieneke op mijn pad is gekomen is ontzettend waardevol voor mij en mijn leven nu, maar ook zeker voor de toekomst. Daar ben ik van overtuigd.”

M  “Lieneke is al een tijd een vriendin/collega van mij. Ik heb het genoegen gehad om bij haar coaching, reiki en EMDR te ondergaan. Ook als coach/therapeut loop je soms tegen je eigen pijn en blinde vlekken aan. Je blijft tenslotte mens. Soms lukt het gewoon niet om uit het patroon dat je met betrekking tot het probleem hebt gecreëerd te stappen. Dan is het fijn als je daarbij hulp kunt krijgen. Belangrijk daarbij is dat je je veilig voelt bij de hulpverlener. Bij Lieneke voel ik me veilig. Zij geeft mij het gevoel dat ik er mag zijn, welkom ben. Bij haar mag mijn kwetsbaarheid er zijn. Lieneke luistert zonder (ver)oordelen naar mij en vraagt door om tot de kern te komen. Bij reiki kan ik mij helemaal overgeven aan haar handen. Alsof er een zachte liefdevolle deken over mijn lichaam heen gelegd wordt. Na de sessie voel ik me geaard en rustig. Lieneke straalt rust en toewijding uit tijdens het coachen. Een EMDR sessie voelt als volledige overgave aan jezelf en het probleem waar je mee komt. Dat kan confronterend zijn omdat we al gauw geneigd zijn weg te willen van ons probleem. Dat is nou juist niet de bedoeling met EMDR. Je staat oog in oog met je probleem maar Lieneke leidt je zacht en rustig door de sessie heen. Doordat ik me zo veilig voel bij haar heb ik de sessie als prachtig ervaren en na de sessie voelde ik mij heel rustig. Ik vind haar  een lieve coach en een prachtig mens.”

Agnes “De behandelmethode van Lieneke is betrouwbaar, liefdevol en open. Ik voel mij bij Lieneke op mijn gemak en weet, voel dat wat er gebeurt goed is.
Ik ben razend enthousiast want ik ben van mijn auto immuun aandoening en van mijn panische schrikreactie af. In de sessie zijn we teruggegaan naar het moment van de gebeurtenis, en wat er aan ten grondslag lag, welke onderliggende emoties belangrijk waren.
De auto immuun aandoening is behandeld in september 2014, met EP (emotionele psychologie) en tijdlijn, en is voorgoed verdwenen.Een bijzondere ervaring te voelen dat het weg is en ik weet dat het voor altijd goed zal blijven.
Mijn panische schrikreactie is weg! Vanmorgen, 13 maart 2015, was het weer verrassend te bemerken dat iemand mij van achteren passeert  (ik heb haar niet horen aankomen lopen) mij gedag zegt en dat ik niet schrok! Geweldig!!  Met EMDR heeft Lieneke mij geholpen. Ik heb door haar vertrouwen gekregen in mijzelf. Lieneke, je bent een warme persoonlijkheid. Je hebt mij geweldig geholpen. Dank je wel!
Lieneke heeft de rust, de vakkennis, de liefde en de warmte om te helpen en de weg te gaan die er voor jou is. En dat is een geweldige ervaring!”

Rianne “Bij mijn eerste sessie wist ik niet wat te verwachten, ik was onzeker maar met een open blik. Het eerste gesprek vond ik moeilijk. Ik was gewend om gesprekken over mezelf zo te draaien dat onzekerheden en pijnpunten werden verborgen. Lieneke wist met haar directe vragen en inzicht al meteen binnen te komen. Ik moest opeens echt nadenken, wat ik bedoelde, wat voor gevoel daar onder lag.
Met behulp van het enneagram zijn we aan de slag gegaan. Bij het enneagram wordt uitgegaan van verschillende typen. Typen die wij als een soort masker over onze ware ik hebben getrokken. Langzaam maar zeker hebben wij laagje voor laagje mijn maskers, oude pijnen en vergeten gebeurtenissen afgepeld. Doordat Lieneke altijd open en eerlijk is, was er ruimte voor dialoog en warmte (geen cliënt versus coach, waar ik zelf niets in zie). Soms was ik erg emotioneel, gematigd, onzeker of juist vol vertrouwen. We hebben wat oud zeer en emoties beleefd. Lieneke altijd: onbevooroordeeld, begripvol, liefdevol.
Ik kijk met veel plezier terug op mijn sessies, ook de heftige. Ik heb vooral geleerd om liever voor mezelf te zijn. De liefde en het begrip die ik zo vanzelfsprekend voor een ander had, onthield ik mezelf door te hard te zijn. Ik besef dat gevoelens die ik krijg door wat een ander doet, met mij te maken hebben. Een ander kan je alleen kwetsen als jij dat toestaat vaak is dit een spiegel die je niet graag ziet. Dit besef helpt mij nog elke dag.
Lieve Lieneke bedankt voor je sessies waar je je ziel en zaligheid in hebt gelegd. Bedankt voor alle inzichten en alle hulp met het opheffen van blokkades en het leren van luisteren naar mijn gevoel. Liefs, Rianne”

Linda “De eerste keer dat ik Lieneke ontmoette was in de winkel waar ik werk, we raakten in gesprek en er was gelijk een soort van klik.
De coach in haar was al duidelijk voelbaar, en ze raakte me op een goed punt, want ze zei: je mag best wel eens huilen af en toe hoor, verdriet mag er zijn…
De tranen stonden in m’n ogen want het was letterlijk een eye-opener…
Daarna ben ik bij haar in therapie gegaan en heeft ze me geholpen m.b.v. gesprekken, het enneagram, spiertesten , EFT en een protocol.
Er zijn momenten  geweest in mijn leven dat er situaties zijn ontstaan dat ik me anders ben gaan gedragen dan ik werkelijk van oorsprong ben. Dat waren mooie inzichten, soms emotioneel, maar ook vooral verhelderend.Ze heeft me goed begeleidt in dat proces, en ik kon het stapje voor stapje in de praktijk brengen.
Lieneke is een lieve zachtaardige positieve sprankelende vrouw met zoveel kennis, ze kan goed luisteren, analyseren en je ook zelf laten denken. Ik kan haar van harte aanbevelen!”

C “Als student aan een universiteit wordt je geleerd logisch te redeneren en te kijken met een kritische blik, waarbij je (ongemerkt) ook snel sceptisch naar bepaalde zaken gaat kijken. Toen ik in het voorjaar van 2013 persoonlijke problemen had op het vlak van onzekerheid, heb ik Lieneke benaderd.
De methoden die zij gebruikt zijn meer van alternatieve aard en waren mij vreemd waardoor de kritische student in mij ging twijfelen of de sessies die we zouden doorlopen wel bij mij zouden passen. Toch hebben de sessies mij aangenaam verrast en heb ik er ontzettend veel aan gehad, toen en nu.
Lieneke heeft op een hele warme en fijne manier geluisterd naar mijn problemen en door middel van bepaalde ‘test’-technieken geprobeerd mijn eigen ik (en mijn onderbewuste) te verkennen, en zo op zoek te gaan naar antwoorden, waar ik zelf nooit over nagedacht had. Ook het aanleren van bepaalde manieren om jezelf te kalmeren in situaties waarin je liever niet verkeert, vormde een deel van de sessies.
Als kritische student heb ik ook geleerd om verder te kijken dan de logische wereld, er is namelijk ook een deel gevoel, en dat gevoel maakt je tot wie je bent. Lieneke heeft me middels haar methoden en sessies geholpen om dat gevoel weer even aan te halen, en geleerd om naar mijzelf te kijken en te luisteren en eigen interpretaties van alledaagse gebeurtenissen te relativeren.
Lieneke heeft me echt geholpen om mezelf te laten inzien dat ik meer zelfvertrouwen kan krijgen door anders naar dingen te kijken en ermee om te gaan.”

Willem Jan van de Wetering. Coach en enneagramtrainer bij het Enneagram College
“De kracht van Lieneke is dat ze kennis wil ervaren en voelen en het dan in praktijk kan brengen. Lieneke Tabak is een zeer toegewijd coach die met hart en ziel haar cliënten ontvangt en er voor ze is. Ze heeft reflecterend vermogen en houdt anderen graag een spiegel voor. Het is een groot plezier om met haar te werken.”

Petra van der Hulst. Entrepeneur
“In 2011 was ik klasgenoot van Lieneke bij de EIK opleiding van Andromeda (nu enneagramcollege). Wij werden elkaars oefencliënt. Tevens mocht ik haar meemaken toen zij, na de opleiding, een cliënt coachte. Ik heb Lieneke ervaren als een empatische coach. Zij stuwt haar cliënten gestructureerd én intuïtief naar grotere bewustwording toe.”

Wanda Vendrig. Scheidingscoach voor professionals en ouders. www.scheidenmetsucces.nl
“Lieneke is een wijze vrouw die beschikt over een groot invoelend vermogen. Zij zal een uitstekende Gezins- en Kindercoach zijn die kan putten uit een rijke levenservaring. Een fijne, warme collega!”

Mercedes Pommerel “Het is een uitdaging om met Lieneke te sparren over spiritualiteit en veranderingsprocessen in dit leven. Door haar enorme toewijding en levenservaring neemt zij je graag mee op reis in jezelf en schroomt zij zich er niet voor om je met je enneatypes te confronteren. Als Gezins- en Kindercoach kan ik Lieneke van harte aanbevelen om tot de kern van jouw eigen waarheid te komen.”