Natuurgeneeskunde

zaadjes1

Natuurgeneeskunde is een geneeswijze die uitgaat van het zelf herstellend vermogen van het lichaam, met aandacht en bewustwording voor wat bijdraagt aan gezondheid en wat niet. 
 
De natuur beschikt over een zelf herstellend vermogen. Zieke dieren vinden in de natuur zelf hun genezende kruiden en reinigen hun lichaam door te vasten. Kleine kinderen weigeren voedsel als ze ziek zijn. Volgens natuurgeneeskundige opvattingen ontstaat ziekte doordat men niet leeft volgens de (eigen) natuur, dat wil zeggen dat men onvoldoende contact heeft met gevoel en intuïtie. De grens tussen gezond zijn en ziek zijn wordt overschreden of men luistert er niet naar.
Natuurgeneeskunde en natuurgerichte therapieën vervangen nooit een regulier consult afgenomen door een arts of specialist.
De natuurgeneeskunde gaat er vanuit dat een volledige genezing (fysiek, emotioneel en spiritueel) vaak alleen mogelijk is wanneer de patiënt zich bewust wordt van de oorzaak van de klachten. Door bewustwording kan hij zelf de verantwoordelijkheid nemen voor zijn gezondheid en kan hij inzien dat hij zelf kan werken aan verandering en weghalen van de oorzaak. Vaak zijn er meerdere oorzaken en door een holistische benadering komen zowel factoren uit het verleden als ook van de huidige leefwijze aan het licht. Verschillende methoden kunnen hierbij worden ingezet.
Geen mens is hetzelfde daarom is een op maat gemaakte therapie noodzakelijk. Ik kijk graag met jou naar jouw mogelijkheden.