Over Lieneke

PasfotoIk ben Lieneke Tabak. Geboren in Gorredijk (Friesland), dochter van lieve en hardwerkende ouders met een eigen zaak, die op mijn 14e gingen scheiden. Dat heeft voor veel verdriet en verwarring gezorgd. Het heeft er toe geleid dat ik al jong volwassen werd en het gevoel had dat ik er alleen voor stond. Op mijn 17e ben ik zelfstandig gaan wonen toen mijn moeder graag bij haar nieuwe liefde wilde wonen. Zij is een paar jaar ernstig ziek geweest en stierf op mijn 21e.

Op mijn 28e ben ik in Amsterdam gaan wonen en gaan werken bij de Hogeschool van Amsterdam (HvA). Ik was al vanaf mijn 18e administratief medewerkster en bij de HvA mocht ik aan de slag als Hoofd Administratie van de toenmalige Avond HTS. Dat was een erg fijne periode in mijn leven. Na 14 jaar moest ik o.a. vanwege het vertrek van de directeur, en daardoor organisatorische veranderingen, andere dingen gaan doen. Aan het eind van mijn carriére bij de HvA werd ik teamleider van de studentenadministratie. Ik had positieve functioneringsgesprekken maar toch liep ik vast en kwam in een burn-out terecht. Ik ben toen een periode begeleid door een fijne coach en bij haar heb ik geleerd dat als je goed in iets bent dat dat niet vanzelfsprekend ook betekent dat het ook goed voor je is.  Ik kreeg bij haar het inzicht dat ik goed was in wat ik deed maar dat ik er niet echt gelukkig van werd.

Ik was altijd al geïnteresseerd in levensvraagstukken en waarom mensen doen wat ze doen. Ik kwam toevallig in aanraking met het enneagram en was er meteen enthousiast over. Ik deed eerst een basiscursus en een cursus patroon doorbrekend coachen met het enneagram. Ook organiseerde ik een workshop enneagram voor administratieve medewerkers bij de HvA. Ik werd me door het enneagram bewust van mijn gedrag en patronen en zag het masker dat ik droeg. Tevens werd ik me bewust van mijn talenten. (zie enneagram)

Uiteindelijk sprong ik in het diepe en heb gebruik gemaakt van een goede vertrekregeling van de HvA en heb de kans gegrepen om me om te scholen tot coach/therapeut. Ik volgde ervaringsgerichte opleidingen en kwam mezelf daarbij ook behoorlijk tegen. Toch was het het mooiste cadeau wat ik mezelf kon geven want ik ontdekte welk(e) masker(s) ik droeg en hoe hard ik in mijn leven al vaak voor mezelf was geweest. Uiteindelijk ontmoette ik de liefde voor mezelf en mijn kracht uit kwetsbaarheid.

Nadat ik 30 jaar in Noord-Holland heb gewoond en gewerkt ben ik onlangs (in 2017) verhuisd naar Heerenveen.

Ik ben erg dankbaar dat ik mag doen waar ik goed in ben. Mijn levenservaring en alles wat ik in de opleidingen heb geleerd en ervaren komen van pas in de coachingsgesprekken.

zaadjes1

Voor als het (l)even tegenzit